liesbreukoperatie

Mening van patiënten over de liesbreuk behandeling

De behandeling van een liesbreuk in ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk, Gelderland.

 

“Ik kijk terug met een heel goed gevoel”
De heer De Witte (43) is geopereerd aan een liesbreuk. Hij had al een paar jaar een verdikking in de liesstreek, waaraan hij niet veel klachten ondervond. Pas nadat de klachten verergerden bezocht hij de huisarts. Die constateerde een breuk.

 

De heer De Witte: ‘Ik kijk terug op deze dag met een heel goed gevoel. Ik ben netjes ontvangen op de afdeling en de bejegening was uitermate klantvriendelijk. Alles werd mij keurig uitgelegd, stap voor stap. Ik zag niet op tegen de operatie, want het is niet zo’n grote ingreep. Ik heb de eerste paar dagen veel gelegen en soms nog wel pijnstillers genomen. Met name het gebied om de wond was pijn bij het lachen, niezen, draaien, opstaan etc. Een week later ben ik weer gaan werken. Ik wilde zo weinig mogelijk verzuim en dat is gelukt.”

 

Evaluatie onder patiënten
Het traject van de dagbehandeling is inmiddels geëvalueerd door middel van een enquête. 127 patiënten hebben de vragenlijst ingevuld en geretourneerd. Zij beoordeelden de dagbehandeling liesbreuk met een gemiddeld rapportcijfer van een 8,6. 121 patiënten (95%) zouden, als ze opnieuw moesten kiezen, weer voor dezelfde behandeling kiezen. Verder wordt aangegeven dat zij duidelijk tevreden tot zeer tevreden zijn over het telefonisch consult, het foldermateriaal, de chirurg en anesthesist, over de privacy en ontvangst op de afdeling en OK.

 

Voorlichtingsfilmpjes
Ziet u liever beelden? Wij hebben enkele korte films laten ontwikkelen, die u op deze website kunt bekijken. Een daarvan gaat over hoe patiënten het liesbreuktraject ervaren.