Operatie

De dag van de liesbreukoperatie

Op de dag van de operatie mag u zich melden bij de receptie van ziekenhuis St Jansdal. Op de verpleegafdeling wordt u ontvangen door de verpleegkundige. Zij begeleidt u naar uw kamer, waar u samen met eventueel drie andere liesbreukpatiënten komt te liggen. De chirurg komt langs en kijkt of u daadwerkelijk een liesbreuk heeft. Mocht blijken dat dit niet het geval is, dan wordt een vervolgafspraak gemaakt voor nader onderzoek. Een liesbreuk is echter door de huisarts goed vast te stellen. De kans dat u geen liesbreuk heeft, is in dit stadium dus zeer klein.

 

Vlak voor de operatie wordt u naar de OK gebracht. Aangezien u met andere liesbreukpatiënten op één dag geholpen wordt, hangt het van de planning af wanneer u aan de beurt bent. Op de operatiekamer ontmoet u de anesthesist. De anesthesist bespreekt met u de mogelijkheden voor de verdoving. Naar keuze wordt de ruggenprik of volledige narcose toegediend. De operatie duurt ongeveer twintig minuten.

 

Als uw bloeddruk en pols de juiste waarden vertonen, u heeft geplast, u weer gevoel in uw benen heeft en het verder ook goed met u, dan mag u het ziekenhuis verlaten. Dit zal einde van de middag zijn.